Πως θα επιλέξετε τη σωστή τέντα για το χώρο σας

Την σημερινή εποχή σε κάθε σπίτι κρίνεται απαραίτητο να υπάρχει μία τέντα. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους επαγγελματικούς χώρους. Είναι αναμφισβήτητα όχι μόνο ένα αποτελεσματικό σύστημα σκίασης αλλά και ένα σύστημα προστασίας από ποικίλα καιρικά φαινόμενα, όπως για παράδειγμα από τη βροχή. Για την επιλογή μίας τέντας θα πρέπει να επεξεργαστούμε πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες. Σίγουρα πιο μεγάλης σημασίας αποτελεί η επιλογή του υφάσματος, του μηχανισμού αλλά και του μέρους όπου θα τοποθετηθεί.

Από τα σημαντικότερα στοιχεία σε μία τέντα είναι η επιλογή του τεντόπανου. Οπωσδήποτε το γεγονός ότι μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε αμέτρητους και ευφάνταστους συνδυασμούς χρωμάτων και σχεδίων δεν περνάει απαρατήρητο. Το ύφασμα άλλωστε είναι το τμήμα της τέντας που ξεχωρίζει και την καλύπτει σε όλη της την επιφάνεια. Πέρα όμως από αυτό, μεγάλη σημασία θα πρέπει να δοθεί και στην ποιότητα του υφάσματος καθώς αυτό είναι που θα κρίνει την διάρκεια ζωής της τέντας. Να ξέρετε ότι υπάρχουν τεντόπανα στην αγορά με πολύ μικρή διαφορά στην τιμή , όμως στο χρόνο ζωής έχουν διαφορά από 5 έως 15 χρόνια. Σίγουρα κανείς δεν επιθυμεί να επενδύσει σε ένα σύστημα σκίασης στο οποίο θα επέλθει σύντομα η φθορά. Το κομμάτι της αντοχής και της διάρκειας ζωής του πανιού είναι λοιπόν αυτό που θα μας κρίνει στο μέλλον αφότου θα παραδώσουμε το έργο. Εμείς σας προτείνουμε τις καλύτερες εταιρείες που δίνουν εγγύηση γραπτή για τα τεντόπανά τους και έχουν φυσικά άριστες αξιολογήσεις.

Εξίσου σημαντική είναι και η επιλογή του λειτουργικού συστήματος της τέντας. Ο πελάτης σε αυτή την περίπτωση καλείται να αποφασίσει εάν θέλει ένα σταθερό σύστημα σκίασης ή ένα κινούμενο. Αντίστοιχα δηλαδή θα πρέπει να επιλέξει εάν επιθυμεί την τοποθέτησης μίας τέντας με βραχίονες που θα ανοιγοκλείνουν το ύφασμα ή με κάθετες αντιρίδες, πάνω στις οποίες θα ξετυλίγεται το ύφασμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε φυσικά και τους αυτόματους μηχανισμούς που ενδέχεται να διαθέτουν οι τέντες, οι οποίοι ανοίγουν και κλείνουν αυτόματα το τεντόπανο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Σε κάθε περίπτωση, πριν την τοποθέτηση του συστήματος σκίασης θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη το μέρος τοποθέτησής τους και να γίνεται η σωστή επιλογή για τις ανάγκες που υπάρχουν.

By |2021-03-06T14:08:43+00:00March 6th, 2021|Uncategorized|

Share This Post With Others!

Go to Top